En dag på stranden🌞

 
Nu blir det liveblogg! Har precis kommit hem från ett bad och sitter här på min balkong och njuter av värmen. Please, sommaren stanna lite till! Jag har sett så mycket fram emot den här sommaren och tycker den också gav mig mycket ny energi, så nu känner jag mig inte alls reda för att den ska ta slut. Vägra säga att det är höst och börja tända ljus och grejer. Såg en löpsida på Metro häromdagen som sa Så skyddar du dig mot regn och rusk och jag bara känner att Nä, det är för tidigt!
 
Jag har i flera år påverkats mycket av årstiderna och har haft mina depressionsperioder runt vintern. Har länge tänkt att jag måste testa att bo i ett varmt land i vuxen ålder för att se hur jag mår av det. Konstigt nog så var den senaste vintern mycket lättare för mig än vanligt. Trots att jag hade mycket mindre energi så var jag stabilare psykiskt. Vet inte om det var för nya mediciner, att jag blev så varm av utmattningen eller att jag tog det så lugnt och hade väldigt lite stress i mitt liv. I vilket fall ska jag försöka upprepa det i år så att det blir en gladare vinter ett år till. 
 
Det har gått mycket bättre att jobba dom senaste veckorna. Det var dom två första efter semestern som var riktigt tunga vilket kanske inte är så konstigt ändå. Så nu tror jag verkligen att min upptrappning till 75% kommer hålla i sig. Jag var också med min chef på företagshälsovården i går och dom rekommenderade att jag skulle få jobba delvis hemifrån, så det känns också som en väldigt bra fortsättning, speciellt om jag vill gå upp till 100% i år. 
 
Men än är det sommar alltså! Hoppas ni också har haft en fin dag. Kram på er!

Saker som jag aldrig köper

 
Hej och god måndag på er! Här är det som att sommaren kommit tillbaka och man kan gå barbent igen, hurra!
 
Idag tänkte jag göra ett lite annorlunda inlägg om miljövänlighet. Inga tips på ekologiska produkter eller saker som kan ersätta plastartiklar, men något som också är väldigt viktigt, nämligen vad vi inte behöver. Eller rättare sagt i det här inlägget, vad jag inte behöver. Jag har läst såna här inlägg på andra bloggar, speciellt dom som handlar om minimalism, och jag tycker alltid att dom är lika intressanta att läsa. Inte alltid jag håller med så klart men ibland kan jag få mig en tankeställare om varför jag faktiskt köper vissa saker. Så, här är några saker som jag aldrig använder!
 
❌ Tops
Har faktiskt aldrig riktigt förstått vad det ska vara bra för? Man kan ju tvätta öronen med fingrarna? Tycker också att dom ser lite smala ut för att ha i öret. Kommer ihåg den där scenen i Girls när Hanna använder en tops som sedan fastnar i hörselgången, hu!
 
❌ Klackskor
Eller överhuvudtaget skor med hög klack. Kan vara rätt snyggt speciellt på kängor tycker jag, med orkar icke använda det själv. Varje gång jag köper något med lite klack för att ha till något speciellt tillfälle så slutar det alltid med att dom hamnar längst in i garderoben efter ett tag och aldrig används. Dom högsta jag har nu är mina Swedish Hasbeens men tom dom tar emot lite att använda. Det är ju så svårt att gå i? Och dessutom dåligt för fötterna? Och nä, jag köper inte det där med att det ska vara så himla bra för hållningen. 
 
❌ Byxor
I alla fall inte på väldigt länge. Jo det skulle vara mysbyxor då! Annars tycker jag att det är så oskönt och dom verkar aldrig vara gjorda för min kropp med smala höfter men putmage. Får alltid ha obekväma skärp som skär in för att jag inte ska få världens lägsta byxor. Inte ens såna med hög midja funkar. Shorts däremot går bra!
 
❌ Bomull
Lite som med tops här, förstår inte varför det behövs. Om jag behöver ta bort smink räcker det ju oftast med rengöringskräm och händerna. Tvättar två gånger om jag har mycket smink. Eller?
 
❌ Läppstift och läppglans
Tycker speciellt läppstift känns lite obehagligt på läpparna plus att det försvinner så fort. Kan ju vara snyggt på bild men funkar ju inte när man är en levande, ätande och drickande männska. (Den här bilden var förresten sjukt svåra att ta. Funderade nästan på att publicera ett inlägg kallat Galen människa poserar med ett läppstift, för det blev så många dåliga bilder, men ska nog bespara er det;) )
 
❌ Nagellack
Nagellack är något som jag verkligen gillar speciellt i fina pastellfärger. Men varje gång jag har det så känns det som att jag måste gå runt och vara rädd om mina händer. Och ändå skavs det av så fort. Har också redan lite ticks med mina händer och måste knäcka mina knogar och dra bort nagelband och sånt, så vill inte behöva tänka på avskavt nagellack också. Dessutom har jag hört att nagellack är något av den svåraste kosmetiken att producera med mer naturliga material, så då kan jag lika gärna klara mig utan!
 
Det blev visst mest saker i skönhetskategorin här, får se om jag kan få ihop något inlägg om andra saker också. Men berätta gärna i kommentarerna, vad tycker du är onödigt att använda?

5 saker jag ser fram emot när jag blir frisk igen

 
Bilden är tagen av duktiga Iza som har bloggen Norrskensskytten. Tack för lånet☺️
 
Att se fram emot saker är bra har man ju hört. Så när det känns lite tungt med utmattningen som det har gjort dom senaste veckorna, brukar jag längta efter och göra planer för vad jag vill göra när jag blir frisk igen. Här är några av dom. 
 
⭐️ Ha en riktig helnatt och dansa tills det blir dag. Saknar väldigt mycket att kunna vara uppe sent, speciellt nu när det varit sommar. Är en riktig nattuggla i vanliga fall! Men att gå på klubb med hög musik känns inte speciellt lockande för mina öron just nu. Bara att kunna dricka mer än 1-2 glas vin på en dag ser jag fram emot. 
 
⭐️ Att kunna träna hårdare, bli riktigt svettig och trött men ändå ha en sån där göttig känsla efteråt. Jag har börjat klara lite tyngre yogapass nu om dom inte är så långa, men jag känner fortfarande inte för att göra något konditionskrävande. Helst ska träningen gå i långsam takt. Och jag behöver oftast träna på kvällen när jag inte ska göra något resten av dan, för jag vet aldrig riktigt innan hur mycket energi det tar. 
 
⭐️ Lära mig någon ny sport. Efter att ha blivit så här trött i kroppen inser jag hur mycket jag gillar att röra på mig och hur mycket jag saknar det. För att fira min då återhämtade kropp skulle jag vilja lära mig någon ny sport, tex surfing har jag alltid tyckt verkar så kul. Eller kanske en ny dans så som Lindy-hop. 
 
⭐️ Resa! Har inte varit utomlands sen april förra året och har fått sån längtan efter hav och vita stränder. Jag har ju kunnat göra det det här året också men har inte riktigt velat ifall jag bara skulle känna mig trött. Jag vill ju ändå orka uppleva lite också. 
 
⭐️ Bara få vara pigg en hel dag. Kunna lita på att energin räcker till. Inte behöva tänka så mycket på vad jag har gjort dagen innan eller vad jag ska göra efter, inte vara tvungen att tänka vad ska jag äta, när ska jag äta, vad finns det för mat där och så vidare. Ha orken kvar ändå. 
Visa fler inlägg