Dagens eko och biblioteksporr

 
Ett miljövänligt boktips kommer här! Har precis läst ut den här toppenboken Slow fashion - Din guide till smart och hållbart mode. Kändes perfekt för mig just nu som vill försöka vara mer miljövänlig i mina klädköp. Som jag skrivit förut så älskar jag kläder, men det är så lätt att det blir för mycket slit och släng i vår kultur. Så den här boken kan jag verkligen rekommendera! Älskar såna här faktaböcker; lättförståelig, personlig, med enkla tips i punktform och mycket vackra bilder och inspiration. 
 
 
Den ger bl.a. råd om hur man kan handla mer second hand, vad som är bra och dåligt med olika material och hur man kan tänka när man vill undersöka olika företags miljöstrategi. Ett kapitel handlar om att laga och sy plagg. Det är jag verkligen riktigt usel på. Syslöjd var mitt hatämne i skolan och jag kom absolut inte överens med symaskinerna. Men kan ju vara något att lära mig nu när jag är deltidssjukskriven!
 
 
Ett annat eko-tips är att låna boken på biblioteket (japp jag är en sån). Jag har alltid gillat att vara på bibliotek, så lugnt och skönt och så luktar det så gott! 
När jag var där senast och skulle skriva ut så var det en bibliotikarie som skulle visa mig datorerna. Det var en liten kvinna i 60-års åldern med kläder i brunskala, glasögon i snöre och med ett lugnt sätt. När det kom upp en ruta om sekretess på datorn så sa hon:
- Den där kan du bara klicka förbi, för jag antar att du inte ska porrsurfa?!
#1 - - Emma:

Vilket bra inlägg! Min farmor var mycket intresserad av hållbart mode och handlade medvetet och genomtänkt. Till exempel hade hon aldrig vita kläder för att minska användningen av blekmedel. Jag måste låna boken och läsa den.

Svar: Tack så mycket😊Ja den äldre generationen är verkligen mycket bättre på detta. Min farmor brukade gå till en affär och laga sina strumpbyxor när dom fick en maska. Låter ju jättesmart! Nu måste man ju köpa nya i hela tiden.
Johanna

#2 - - Johanna Nilsson - Slowfashion.nu:

Så himla glad jag blir att du gillar boken! Min och Jennies tanke när vi skrev den var just att den skulle försöka inspirera och peppa mer än komma med ångest och pekpinnar, så att du känner så gör mig alldeles varm i hjärtat! TACK! <3

Svar: Vad kul! Ja det lyckas ni verkligen med😊✨
Johanna