Lite mer om mig-listan

 
Här kommer en lista! Tycker det är så svårt att berätta lite spontant om mig själv, men gillar ju att läsa om det i andra bloggar, så då passar listor bra! Den här hittade jag hos Vanja Wikström. Here we go!
 
Hur gammal är du?
31 år. Kändes faktiskt konstigare att fylla 31 än 30 tycker jag. Knappt ung alls längre liksom.
 
Hur gammal känner du dig som?
Svårt att säga. Yngre tror jag, men det kan bero på att folk ofta tror att jag är yngre och jag inte umgås jättemycket med människor som är typiska 30-någonting. Alltså barn, bil, bostadsrätt, parmiddagar - tänker jag mig i alla fall, hehe. Men trivs väldigt bra i min ålder. Allt blir ju bara bättre ju äldre man blir. Jag har i alla fall blivit starkare, gladare, mer självsäker, ja liksom mer mig själv ju äldre jag har blivit.
 
Vad har du gjort idag?
Klockan är typ 11 på onsdagsmorgonen när jag skriver detta, så har inte gjort många knop än. Ätit frukost, skrivit ett blogginlägg, tittat lite på Youtube och skickat en bild till min släkts tråd på Watsup på mina nya gardiner. Ska åka till min hälsoterapeut och kolla min värden idag, det ser jag fram emot!
 
Var bor du?
På 33 kvm i Alvik, Stockholm. Mitt första riktigt egna hem känns det som. Har bott mycket i kollektiv innan och även i några egna hyresrätter, men den här är den första jag vet att jag ska bo i en längre tid och kan inreda som jag vill. Och snart kan jag inviga min balkong i solen!
 
 
Sovrummet och vardagsrummet från mitt kollektivboende i Uppsala. Här bodde jag i fyra och ett halvt år innan jag flyttade till Alvik.
 
 
Vilken årstid föredrar du? Varför?
Alltså sommar såklart! Speciellt nu såhär när vintern precis är slut, känns ju som man knappt klarar en dag till av vinter och mörker. Men vår i maj gillar jag väldigt mycket också, älskar den där färgen träden har när dom precis har fått nya löv. 
 
Är du beroende av något?
Lite sockerberoende skulle jag säga men det är okej:) Annars människor och kramar!
 
Var i världen skulle du vilja befinna dig just nu?
På en varm och solig strand med mycket god mat och människor jag tycker om. Men trivs himla bra just nu i min säng Så här en ledig onsdag. Ja ni hör ju!
 
Vad är du på för humör just nu?
Väldigt bra, tror att det märks! Fick lön i fredags också så ska gå och köpa nya linser vilket verkligen behövs. Jag har alltid mina månadslinser lite för länge, så dom jag har nu mår inte toppen längre.
 
Vilket är ditt favoritgodis?
Är en saltlakrits-person. Har nog ärvt det av min mamma som alltid säger att det är bra med lakrits när det är varmt. Annars tror jag att jag lätt får blåsor i munnen av godis. Får en känsla av att jag inte tål tillsatser så bra faktiskt. Så just nu föredrar jag någon bakelse från mitt bageri om jag vill ha något sött. Deras biskvier är mumma!
 
Vilken är din favoritaffär?
För kläder: Tradera!
På internet: Bodystore handlar jag sjukt mycket på
För inredning: Second hand och Anthropologie
 
Är du en morgon- eller kvällsmänniska?
Så morgontröööööött
 
Har du blivit sydd någon gång?
Näpp, men bröt lillfingret när jag var 11. Var målvakt i handboll på gympan och fick en boll på fingret. Kommer ihåg att damen som satt i receptionen på vårdcentralen också hade brutit fingret och när hon visade det så var det helt snett! Blev så himla nervös. Men hon hade tydligen brutit tillbaka det själv...
 
Vem gjorde senast något speciellt för dig?
Min kompis Josefin gjorde en varm smörgåstårta när jag var hemma hos henne i onsdags. Alltså har ni hört något godare? Det var hönökaka med bacon, grädde, lök, ost och tomater typ, megagott! Att någon lagar mat till en känns alltid så fint. 
 
Är du blyg?
Det går verkligen i perioder. När jag var liten var jag superblyg och kan fortfarande vara det ibland och ha rätt mycket social ångest. Sen vid andra tillfällen kan jag känna mig jättesjälvsäker och vara väldigt social. Försöker komma på hur det kan vara så stor skillnad. 
 
Vill du gifta dig?
Jo det vill jag. Men är lite rädd för ett bröllop för jag gillar inte så mycket att vara i centrum och att alla ska titta på en och man ska vara så vacker och allt sånt. Kan tänka mig ett litet borgerligt bröllop. Men ett äktenskap vill jag gärna ha. Är en väldigt monogam människa.
 
 
Vad heter du i andranamn?
Magdalena. Tror att jag faktiskt är döpt efter kärringveckan för min syster heter Sara Margareta och jag heter Johanna Magdalena. Fantasirikt;) Nä, är väldigt nöjd med mina namn!
 
Har du något smeknamn?
Min syster började kalla mig Hannis i högstadiet, så det säger hela min familj plus hennes kompisar nu. Har haft några under åren Joppe, Joejoe, Jonie men oftast Johanna. 
#1 - - Johanna Utterberg:

Vilken rolig lista, jättekul och få veta mer om dig! :)

Svar: Tack vad kul att du tycker det!:)
Johanna

#2 - - Iza Palm:

Listor är bra, det säger oftast lite lagom mycket, när man inte vill berätta allt om sig själv. Har funderat på ett "Lär känna mig" inlägg också. Men vi får se.. :)

Svar: Ja det tycker jag du ska ha! Jag skulle gärna läsa det😊
Johanna

#3 - - Iza Palm:

Får se till att ordna framöver (kanske i helgen!), vem vet..? :D Det vore roligt iaf :)

Svar: Ja gör det:)
Johanna