En ny, begagnad dator från Billigteknik.se

 
Hej!
 
Idag är första dagen jag jobbar hemifrån. En dag i veckan ska jag göra detta som en del i min rehabilitering. Så otroligt skönt att det funkar. Jag har fått krångla lite med tekniken några veckor så att programmen går att använda hemifrån, men nu är allt äntligen igång!
 
Nu är inte det här min jobbdator (är nog inte så vanligt att man får jobba på Mac när man är statligt anställd...) utan jag tänkte visa min nya dator som jag köpt begagnat.
Som ni vet så älskar jag Tradera och tycker jag kan hitta det mesta där. Men jag kände mig lite tveksam till att köpa något så dyrt som en dator på Tradera. Då hade jag velat åka och kolla på den innan jag köpte och det kändes lite jobbigt. Men som med allt annat vet jag att det finns så mycket teknik folk köper och sedan ångrar sig och säljer vidare, nästan oanvända.
 
Så jag blev väldigt glad när jag hittade sidan Billigteknik.se som säljer begagnade datorer och skärmar. Dom klassar datorerna efter skick och det går också att köpa ett garantibevis på 6-12 månader även för begagnade datorer. Kändes väldigt säkert så jag slog till på en Macbook PRO 13 från 2012. Jag köpte den i klass A vilket betyder att den ska vara i bästa skick av det dom säljer. 
 
6500 betalade jag och en ny skulle ha kostat kring 11 000 kr. Känns som en win för både mig och miljön! Nu är jag långt ifrån någon expert på datorer, men jag har inte hittat något fel på min. Känns som att jag köpt en helt ny dator.
 
Anledningen till att jag ville ha en ny var för att jag äntligen köpt en kamera (som jag är lite sur över nu att jag inte försökte hitta en begagnat också), och ville kunna redigera bilderna. Nästa inköp blir att hitta ett stativ till kameran och en självutlösare. Men då blir det nog Tradera igen!
 
Har ni köpt teknik second hand någon gång? Hur gick det, yay eller nej?
 
Ha en fin fredag nu!
#1 - - Iza Palm:

Jag brukar, iaf när de kommer till tekniska prylar helst vilja köpa nytt. Men det har hänt, att köpa begagnad optik eller batterigrepp, om än för länge sen. Lite pga att det är sjukt svårt att lita på det. Likadant med nya produkter också, att ha ett hum ungefär prismässigt brukar jag i sådan fall gå efter. vad kostar det nytt, och vad kostar det begagnat? Vilken för/nackdel finns det, och varför kostar det kanske "mer" begagnat eller inte sänkt pris alls osv. Hur flitigt är det använt, med mera. Ibland finns det asbra grejer i andra hand, ibland, not so much. Men så är det med det mesta.. :)

Svar: Jamen precis, har också tänkt så, att jag vill vara säker. Men det tog emot att köpa nytt då jag mest ville ha den för bilderna och inte hade jättestort behov annars. Men second hand är inte alltid en hit, så är det ju😊 Men det är lite av en sport som man blir bättre och bättre på och lär sig var man ska leta. Och den här sidan var verkligen grym, är så nöjd med min dator☺️
Johanna

#2 - - Yohanna af Skovde:

Men bra secondhandtips gällande teknik! Har inte vågat köpa det än. p.g.a. man vert aldrig. Men med såna sidor så blir det ju betydligt enklare!

Svar: Precis, har känns exakt så även om jag verkligen ville prova. Men detta var ett riktigt grymt köp!☺️
Johanna

#3 - - Isabell Eriksson :

Bra tips! Såg att det öppnat en begagnad telefonbutik på Drottninggatan som jag blev pepp på 😊

Svar: Aha i Uppsala alltså? Är ju toppen! Folk byter ju telefon så ofta som det lär ju finnas ett överflöd av bra telefoner att köpa begagnat. Om några dagar ses vi!☺️✨
Johanna

#4 - - Isabell Eriksson :

Bra tips! Såg att det öppnat en begagnad telefonbutik på Drottninggatan som jag blev pepp på 😊

#5 - - Isabell Eriksson :

Bra tips! Såg att det öppnat en begagnad telefonbutik på Drottninggatan som jag blev pepp på 😊

#6 - - Isabell Eriksson :

Bra tips! Såg att det öppnat en begagnad telefonbutik på Drottninggatan som jag blev pepp på 😊

#7 - - Iza Palm:

Det ska ju regleras efter behovet som sagt, hur kul som helst att du är nöjd med din nya dator iaf ! :D

#8 - - Ajli Müller:

Jag köper nästan alltid allt Second Hand, men aldrig teknik hittills. Jag har haft tur och fått ta över mycket från mina föräldrar och min storasyster. Så det är förstås second hand, men utan det läskiga i att ha en hyfsat stor utgift.

Jag har varit sjuk i 180 dagar och då blev det slut på sjukersättning eftersom de prövar min arbetsförmåga mot hela arbetsmarknaden. Att jag är sjukskriven från ett akademiskt och kognitivt krävande jobb spelar ingen roll, jag tvingas säga upp mig och skriva in mig som arbetssökande på ickekognitiva jobb. Och leva upp mina sparpengar tills jag får ett >.<

Svar: Oj låter väldigt hårt att du inte fick mer tid på dig. Utmattningssyndrom tar ju verkligen tid och då är inte 180 dagar mycket... Hoppas att allt går väl för dig. Jag var också glad att jag hade sparpengar på kontot när jag blev sjuk. En riktig räddare! Kram på dig🌸✨
Johanna

#9 - - Marias Memoarer:

Men vilket fynd! Jag har köpt en systemkamera second hand, var inget fel på den och den har blivit väldigt lite använd så enligt en bekant som är bra på kameror var den i princip ny. :)

Svar: Vad kul, var köpte du den, på Blocket? Tänker mig mer teknik second hand i framtiden!☺️
Johanna

#10 - - Marias Memoarer:

Jag hittade den i en facebook-loppisgrupp :)

Svar: Aha! Ja det finns så mycket bra grupper! Har precis köpt en hårfön på tradera, får se hur det går☺️
Johanna