Miljövänligt mode från People Tree

 
Det är så roligt när man hittar ett nytt hållbart klädmärke att älska! Förra året upptäckte jag People Tree och det är jag så glad för. Framförallt gillar jag att dom har så mycket roliga mönster och färger på sina kläder. Helt i min smak!
 
Tyvärr kan det vara ett problem med ekologiska och miljövänliga klädmärken att hitta lite färggladare kläder i unik design. Det är mycket beige, svart, vitt och grått. Och såklart kan det ju vara en bra tanke att satsa på klassiska snitt och färger när det gäller kläder, men jag tycker inte att det måste vara tråkigt för det?
 
Det är inte riktigt läge för mig att köpa nya kläder just nu, men man kan ju alltid önska sig, eller hur? Här är några av mina favoriter hos People Tree för tillfället:
En volangärms-topp har jag velat ha ett tag nu. Fint med orange och blå tillsammans.
En tunt stickad kofta i en så fin vårig färg. (Snart vår hörrni!)
Kort klänning med så gulligt mönster. Ser nästan ut som apelsiner, men det var visst blommor:)
 
Jag gillar verkligen överdelar med bredare axlar, man känner sig liksom lite power-suitig i det. Har själv rätt smala axlar, kanske borde börja med 80-tals axelvaddar? Den här finns också som skjorta med klänning är ju alltid bäst.
Kornblå kofta, ja tack!
 
Gillade ni några av dessa?

Tv-serie-tips: The Up series

 
Jag håller just nu på att titta på en sååå fin dokumentärserie som jag måste tipsa er om. Den heter The up series eller 7 UP. I den får man följa 20 personer i England från olika samhällsklasser från att dom var 7 år. Varje episod är som en egen liten dokumentär som kommer ut var sjunde år från år 1964. Den senaste är från 2012 då dom alla är 56 år. 
 
Personerna blir intervjuade om hur deras liv ser ut, hur dom ser på jobb, kärlek, sex och politik. Ett tema är också hur dom ser på dom möjligheter dom haft i livet och hur dom tror att deras bakgrund har format dom. Det är så himla fascinerande och för varje ny episod tänker man; Va, ser den ut så där nu? och Oj, titta vad hen gör nu?
 
Det är lite slow tv, speciellt i dom första episoderna eftersom tv såklart var rätt annorlunda på 60-talet. Men jag lovar er, när ni väl har kommit in i serien kommer ni älska dom där personerna och vilja att allt går bra för dom. Speciellt efter att ha sett dom när dom var 7 år och hur dom såg på världen då.<3
Alla avsnitt finns på Youtube bland annat. 
 
 

Börja plastbanta del 13: Släng inte ut dina gamla plastsaker!

 
När man börjar plastbanta tycker jag att det är bra att inte få någon slags släng-panik. Börja inte rota igenom ditt hem efter plastsaker att slänga ut. Om man har saker som är fullt användbara så är det ju inte så hållbart att byta ut dom mot nyproducerade saker. Det bästa vi kan göra för miljön är ju faktiskt att inte konsumera så mycket utan använda det vi har. 
 
Det jag framförallt menar med att plastbanta är att försöka att inte köpa nya saker som är gjorda av plast. Både för att det krävs mycket vatten, energi och kemikalier för att producera och för att plastsaker släpper ifrån sig partiklar under sin livslängd som skadar både oss och planeten. Dessutom kan ju inte plast brytas ner av naturen. 
Så det bästa är alltså att vi försöker att undvika plast i så mycket vi kan av det vi producerar och köper idag. 
 
Speciellt vill jag försöka tipsa om saker som vi köper om och om igen, använder ett tag och sedan slänger. Tex kläder, tandborstar, påsar mm. Dessa har inte alltid varit av plast och det finns fler och fler bra alternativ som ofta håller längre. 
 
Men det bästa vi kan göra med plasten som redan finns är såklart att använda den, så den inte hamnar i naturen eller på en soptipp. Eller så kommer alla second hand affärer till slut översvämmas av plastgrejer. Jag har tex den gamla juicepressen på bilden som jag fick ärva när jag flyttade. Den finns ju nya i trä och porslin nu, men så länge den här funkar behöver jag ju ingen ny!
 
Det finns nu också saker som produceras av återanvänd plast, det är ju också toppen. Den här fina korgen köpte jag på Afroart och den är tillverkad av säv och återvunnen plast. 
 
Visa fler inlägg