Hur mycket skada kan en himla människa göra på en planet på fyra år? #TrumptoMars

 
Jo, rätt mycket verkar det som. Blev så förbannad och ledsen igår när jag hörde nyheten om att Trump nu väljer att ta USA ur klimatavtalet som upprättades i Paris år 2015.
 
Det så kallade Parisavtalet innebär att dom länder som skrivit under avtalet, ska ha en strategi för att så snart som möjligt stoppa ökningen av sina växthusgasutsläpp (ja för dom ökar fortfarande), och istället börja minska på utsläppen. Målet är att den pågående globala uppvärmning ska stanna vid 2 grader och inte öka mer än det.  
Avtalet är historiskt eftersom det är det första klimatavtal som flera av världens länder har kommit överens om. Vilket var på tiden då det har gjorts försök i flera år innan, då klimatförändringarna har varit kända länge. Parisavtalet har kallats världens största diplomatiska framgång. President Obama godkände avtalet 2015 för USAs räkning, tillsammans med 103 andra av världens 195 stater. 
 
Så kommer då denna misslyckade människa Trump och bestämmer att:
Nä, det här vill inte jag vara med på! Klimatförändringar? Bah, humbug säger jag! Dessutom kostar det ju så mycket pengar, jag ska ju göra Amerika great again, då kan vi inte hålla på med såna här globala töntigheter
Trump tror alltså fortfarande att klimatförändringarna är en bluff, trots att 95% av forskningen kring ämnet visar att det stämmer. 
 
USA, Australien och Luxemburg är dom tre länder som släpper ut mest växthusgaser per person och år. På grund av det och USAs ställning i världsekonomin är det viktigt att dom är med i avtalet. Nu blir det tyvärr inte så. 
USA, Europa och Kina står tillsammans för nästan hälften av världens utsläpp. Samtidigt är det inte vi utan världens varmare och fattigare länder som påverkas mest av klimatförändringarna. Därför har vi ett ansvar att ställa det här till rätta. 
Jag hoppas att det här kommer att få alla vi andra länder som ingått Parisavtalet att göra ännu mer för att minska utsläppen. Flera byggnader runt om i världen lystes upp i grönt igår för att visa på att Trump har fattat fel beslut. Ändå fint någonstans. 
 
Therese Zätterqvist föreslog på InstaStories att vi skickar Trump som en av dom första människorna till Mars. Tycker jag låter som en bra ide! Så kan han fortsätta sina experiment med att förstöra planeter där. Här på jorden får det räcka nu.
#TrumptoMars
En kommentar publicerat i Miljövänligt
Taggar: #TrumptoMars, Donald trump, Hållbar utveckling, global uppvärmning, klimatavtal
#1 - - meh.blo.gg:

Tack, ja det blev en bra student :-)