#goodenoughveckan - var nöjd med dom miljövänliga framsteg du gör!

 
Läste ett inlägg på den fina bloggen Good enough Tess, där hon skriver om att det kan bli lite krävande och perfektionistisk jargong ibland när man pratar och hållbarhet. Därför har hon startat hashtagen #goodenoughveckan där man kan dela hur man själv får kompromissa med sina "miljömål" i vardagen. Som visar att vi kan inte vara perfekta, men att vi försöker bli bättre får helt enkelt vara good enough. 
 
Känner du igen dig så gör ett inlägg på instagram! Själv skrev jag om det på mitt konto @heartlygreen
 
För det är klart att det inte är enkelt att leva en helt grön livsstil. Då tror jag nästan man måste flytta ut i skogen och vara självförsörjande. Och för dom flesta av oss är ju det inte ett alternativ. Däremot att göra små val som är mer hållbara är inte så svårt. Kanske att köpa en tandborste i trä, byta till ett grönt elavtal, skippa plastpåsarna i affären, det är saker som man lätt kan göra. Och då ska man vara jäkligt nöjd med det! :)
 
Det viktiga är att vi börjar tänka efter i vår konsumtion och se vad den ger upphov till. Inte vara någon perfekt miljöperson som knappt köper något alls. Det är dom små förändringarna som gör det, precis som med det mesta. 
 
Sen lever vi ju fortfarande i ett icke hållbart samhälle där en mer hållbar livstil går emot hur gemene svensk lever. Och det är såklart alltid svårt att leva på ett sätt som inte stämmer med normen. Därför tycker jag att det bästa vi kan göra för miljön är att rösta för en hållbar politik och påverka politiker till att ta miljöfrågorna på allvar. (Herregud, val i år!!)
 
Det ska inte vara svårt, omständigt och energikrävande att leva hållbart, det ska vara lätt och normalt och inbyggt i hur samhället är fungerar. Det ska vara lätt att göra ett miljövänligt val, istället för tvärtom som det är nu. 
 
Men medan vi strävar mot det målet får vi som individer försöka leva våra liv så hållbart vi känner att vi kan och orkar i ett ohållbart samhälle. Och då får alla våra försök vara bra nog.
3 kommentarer publicerat i Miljövänligt, Tips;
Taggar: Hållbar utveckling, Miljösamvete, Therese birath, goodenoughveckan, hållbara val
#1 - - Fredrikapåvinden:

Exakt så! Bra skrivet!

Svar: Tack snälla☺️🌸
Johanna

#2 - - Alexandra Bylund:

Så sant och så bra! Jag är ofta sån som tänker att "Äsch jag klarar ändå inte av att göra det full ut" och så struntar jag i det. Måste sluta tänka så. Väldigt tänkvärt! Tack :)

Svar: Vad roligt att höra! Jag tror att det är ganska vanligt att man vill tänka lite antingen eller men alla steg är ju värdefulla. Don't let perfect stand in the way of good!☺️🌱
Johanna

#3 - - Iza Palm:

När jag läste goodEnough så givet, får jag denna: https://www.facebook.com/GoodEnoughArmband/

En kompis i ett armbandstema, lite mot mobbning osv. Och egentligen ville jag nog dela med mig av den likväl i samma veva, och det är inte alltid lätt att vara miljömedveten heller, men de små sakerna som sagt! Jag tänker på det ibland. Jag pantar exempelvis, och jag försöker sortera soporna osv.. men har lång väg kvar xD

Svar: Vad fint det låter med anti-mobbningsarbetet. Allt som får en att känna sig good enough är bra ju!🌸✨
Johanna