Hur jag organiserar min sopsortering

 
Hej på er!
 
Idag kommer ett inlägg om något så sexigt som min återvinning! Jag tänkte att det ibland kan ta emot lite med sopsorteringen, för att man inte hittat något bra system för den. Och en sortering som är enkel att använda och ta med är verkligen A och O för att man ska orka med den! 
Så jag tänkte visa hur jag har organiserat det med mina sopor här hemma för att det ska gå lätt och lustfyllt (nåja) att återvinna.
 
Jag bor i en etta på 33 kvm och mitt kök är på 15 kvm. Inte stort alltså men tycker ändå att det funkar att ha min sortering där. 
Det som det blir mest återvinning av för mig är plast och kartong så dom vill jag ha nära till hands. Jag använder två stora plastkassar till dessa och har dom under diskhon tillsammans med min soppåse för brännbart. Jag tog dom största kassarna jag kunde hitta som fick plats. Jag vill ju slippa gå ut med sorteringen så ofta, så något som rymmer mycket är bra tycker jag. Städgrejer, påsar och sånt har jag istället i en låda bredvid diskhon. 
 
Dom här kassarna är också i viss mån vattentäta i fall något skulle läcka från en gammal förpackning. Då kan jag bara spola av kassen i duschen och låta den torka, så kan jag använda den på nytt igen. Den ena fick jag med mina matlåda från Mathem och den andra från mamma. 
 
Tyvärr samlar dom inte in matavfall eller kompost i mitt område men jag har mailat min bostadsrättsförening och hoppas att vi kan börja med det. Till mina brännbara sopor använder jag påsar från Biobag, som är biologiskt nedbrytbara och jag har skrivit mer om dom i det här inlägget
 
Metall och glas blir det inte lika mycket av för mig så dom sorterar jag i samma behållare. Det är en låda från matkassen Årstiderna som står i ett skåp bredvid spisen. När den behöver tömmas häller jag ner allt i en pappkasse och tar med till återvinningen. Det är lite för jobbigt att ta med lådan ut och jag har inte plats för en till kasse någonstans i mitt kök. 
 
Saker som ska gå till den stora återvinningscentralen ryms inte heller i lägenheten, så dom har jag i en låda i mitt källarförråd. Jag brukar ställa dom i min hall och ta med dom ner nästa gång jag går ut. Samma sak med kläder som ska till återvinning eller second hand. 
 
Så det var det! Kanske var ett väldigt ointressant inlägg för vissa men jag själv gillar jag verkligen att se hur folk organiserar sina liv. Ordning och reda är mumma för en utbränd hjärna! Kan sitta och titta på organiseringsvideor på youtube och tycka att det är så tillfredställande. Så om ni har ett inlägg om hur ni organiserar er sopsortering så läser gärna jag det i alla fall :)
 
Ha en fin helg nu!
Visa fler inlägg