En sällsam blogg på Facebook

Hej på er!
 
Nu finns En sällsam blogg på Facebook också! Gilla där om ni vill se när nya inlägg kommer upp. 
Det går såklart också att följa bloggen via bloglovin
 
Måste ta tag i det här med min smutsiga spegel snart...

Spandex i kläder, blä eller bra?Jag skrev ju ett inlägg tidigare om en ny ekologisk tröja jag hade köpt och var missnöjd över att den hade elastan i sig. Bara någon dag efter det la en av mina favorit-Youtubers, My green closet, upp en video som handlar om precis det; Spandex is terrible, but you shouldn't avoid it.
 
I korthet handlar den om att elastan (även kallat spandex eller lykra), gör så att ett plagg drar ihop sig igen när det töjts ut. Så trots att det är ett rätt ruskigt material, gjort på plast och väldigt energikrävande att framställa, så gör det att plaggen håller sig snygga längre. För plagg som inte behöver hålla någon särskild form, tex en t-shirt, fungerar det då med endast bomull. Men för att behålla formen på ett plagg behövs något slags stretchmaterial som drar ihop det. Tex kan det annars få såna där utbuktningar på knän och armbågar som inte är så himla hett. Plagget slits då också fortare på dessa ställen.
 
Så att min nya tröja och bh innehåller lite elastan gör alltså att dom är snygga längre och kan alltså vara något att titta efter om man är orolig för att plagg ska tappa formen. Det bästa vore ju såklart om det fanns ett miljövänligare material med samma egenskaper, men än så länge verkar det tyvärr inte finnas något bra alternativ.
 
Så nu har jag lärt mig något nytt! Älskar människor som delar med sig av sina kunskaper:)

En lördag i bild

Tänkte att jag skulle visa vad jag gjorde igår. Det var ändå en ganska händelserik dag för att vara mig just nu. Brukar oftast orka med en sak om dagen, tex jobba eller träffa kompis.
 
8.00
Vaknade och blev lite sur över att det var så tidigt. Skulle träffa kompisar på kvällen så tänkte att det hade varit bra om jag sov lite längre. Men såg sen att det var sol! Så här såg det ut från mitt köksfönster.
 
 
9.00
Frukost. Chokladdryck gjord på havremjölk (iKaffe är godast) banan och kakao, mandlar och koffeinfritt kaffe. Såg så brunt ut så jag la till en mandarin för färg!
 
 
10.00
Skriver ett blogginlägg om min nya hemmastass och börjar fila på det här inlägget. Spikar upp två klänningar för att det fortfarande är så tomt på mina väggar. Den här bilden på mina verktyg få symbolisera det. Funderar på att dammsuga. Dammsuger inte. 
 
 
11.00
Duschar och klär på mig. Min syster som bor i närheten av mig kommer över, för vi ska på second hand-runda. Idag öppnar nämligen den första second hand-butiken i Bromma. Inte en dag för tidigt! Den ligger bara några 100 meter från mig så är väldigt pepp på det. Poserar lite på en sandlåda som min syster tyckte matchade min jacka.
 
 
12.00
Fin butik! Det fanns inte jättemycket saker ännu men dom hade ju precis öppnat så inte så konstigt. Ska gå dit och lämna lite i veckan tänkte jag.
 
 
13.00 
Är vinansvarig för kvällen så går förbi systemet. Svär lite över att dom inte kan ha öppet liiiiite längre på lördagar så att man kan gå förbi på vägen ut, men men. Min kompis som har IBS ville ha låg sockerhalt och jag ville ha ekologiskt, så det blev detta vita samt en cava. 
 
 
14.00
Hemma. Dags för lunch, alldeles för sent, men hade som tur var nötter med mig (nödnötter). Dom här små flaskorna plus en blomkruka köpte jag på loppisen. Kan vara fint att ha någon enstaka blomma i på våren tänker jag.
 
 
15.00
Vila och Youtube. 
 
 
16.00
Sminkar mig och lyssnar på En economistas podcast. Har ni hört den? Många bra ekonomitips. Har blivit väldigt intresserad på senare år. (Vad svårt det är med selfies förresten? En egen konstart.)
 
 
17.00
Problemet när tre vuxna människor ska träffas och äta mat ihop:)
 
 
18.00
Försenad till tåget som vanligt men hann med och framme i Uppsala! Här bodde jag i fyra och ett halvt år. Blev ingen bild på det tyvärr.
 
19.00
Mat, vin och praaaaat<3
 
 
20.00
Melodifestival. Är ju inte någon favorit men får erkänna mig besegrad av två schlagernördar! Men när min kompis skulle öppna den andra flaskan vin, så sprack botten över hela bordet!? Så sjukt. Vi hade lagt den i frysen i kanske en timma, så var väl därför. Men har aldrig varit med om något sånt förut. Ingen av oss fattade riktigt vad som hade hänt först, tappade hon flaskan eller...?
 
 
21.00
Buffen fick flytta in i säkerheten under tvn.
 
 
00.00
Sen glömde jag ta fler bilder, men vid 12 åkte vi hem igen i snön. Jag var trött men mådde ändå bra. Så glad att jag orkade hela den här dagen, det går framåt:)
 
6 kommentarer
publicerat i Vardag
Taggar: Lördag, ekologiskt, helg, melodifestivalen, second hand
Visa fler inlägg