Positiva reaktioner när man börjar plastbanta

Hej! 
 
Jag tog en utelunch idag, bäst att passa på innan regnet kommer hit! (Gammal bild dock, glömde mobilen inne). 
 
Jag älskar när man får positiva reaktioner på miljövänliga val man gör. I början var dom lite förvånade på mitt lunchställe på jobbet, när jag kom med mina egna lådor. Oj, det har jag aldrig varit med om förut! sa köksmästaren första gången. Nu är dom vana vid mig:)
Idag sa han att han tyckte det var så bra att jag hade med mig egna och att dom också tittade på alternativ till att man skulle kunna köpa lådor att återanvända hos dom. Det har dom nämligen för den som vill köpa kaffe och ta med, men det är inte lika vanligt med matlådor än. 
 
Blir så glad av sånt! Och förhoppningsvis kan jag påverka dom till att göra denna förändring lite snabbare. I vanliga fall när man beställer mat får man med sig en plastlåda med mat, en mindre plastlåda till sallad och en pappåse att bära i. Inget av det behövs ju egentligen och dessutom skulle dom ju spara pengar på att inte behöva köpa in detta. Plast är ju tyvärr oförskämt billigt men det är inte gratis!
 
Det är så kul när det märks att det händer saker. Och alla kan vi göra små saker som ger ringar på vattnet, det är så förändring sker!

En nystajlad balkong och nya tankar

 
Nu har jag börjat få ordning på min balkong! Den är inte klar ännu men jag tänkte visa er hur långt jag har kommit so far. Den är oj så mycket mysigare nu. Här är mitt förra inlägg om balkongen och hur den såg ut då.
 
Och här är den nu!
Jag och min mamma la ut ett nytt golv som den tidigare ägaren hade lämnat till mig. Det förra höll på att falla i bitar så det behövdes verkligen. Det räckte inte riktigt till hela ytan så några av dom bättre gamla bitarna ligger kvar under soffan och mattorna. Är ju ingen som ser, men nu vet ni;)
 
Jag fick flera bra tips på mattor jag kunde ha ute, men jag hade kvar några trasmattor sen tidigare, så la helt enkelt ut dom. Dom är ju egentligen inte utevänliga, men om det regnar i en vecka får jag väl ta in dom. Och dom går ju att tvätta. 
 
Soffan har ni ju sett tidigare och här är också dynorna som hörde till när jag köpte dom. 
 
Växter känns ju obligatoriskt på en balkong för rätta känslan. Fint att sätta dom i olika nivåer tycker jag. Lådan är från en leverans från Årstiderna, matkassen jag beställer. 
 
Och det här trädet blev det! Jag ville egentligen köpa ett större men min mamma stoppade mig och tyckte jag kunde testa hur det mådde på balkongen först. Fick sen veta att det är en inneväxt tyvärr, men än så länge verkar den må bra där ute. Förutom att den behöver en stor kruka, den har redan vält några gånger av vinden...
 
Så det är balkongstatusen idag. Men jag är inte klar än. Jag tänker mig fortfarande en ljusslinga, något slags bord och så klart ännu mer växter! Jag ville ju ha ett balkongskydd förut men vet inte om det behövs faktiskt. Mina grannar verkar vara ute väldigt sällan så det har räckt med parasollet. Däremot kanske jag vill ha något täckande över balkongsidan, som ett bambustaket som det nedan tex. To be continued!
 

En ny morgonrock från Norrgavel

 
Har en ny morgonrock! Äntligen måste jag säga. Jag har tidigare haft en som är gjord av fleece som måste vara det obehagligaste materialet på kläder man kan tänka sig. Funkar när det är kallt men så fort det blir lite varmt som blir man en svettboll. 
 
Mycket bättre är då denna som är i 100 % linne. Naturmaterial är ju alltid att föredra i klädesplagg eftersom det andas och är trevligare att bära både i värme och kyla och dessutom är mycket snällare mot miljön. 
Den här köpte jag på Norrgavels butik i Stockholm som jag besökte för första gången. Ville ha allt så klart. Så mycket rent trä, vacker design och med ett hållbart tankesätt.
 
Den var inte den billigaste men jag säger som Martin Timell brukar göra: Livet är för kort för skit, köp dyrt, då är det bra! Okej, det stämmer ju inte alltid såklart, men när det gäller kläder kan man nästan räkna med att nya, billiga grejer är just skit, framför allt vad det gäller utsläpp och användandet av kemikalier.
 
Jag har ju också köpt min beskärda del av billigare kläder i mina dar, men jag tänker att det här är en del av min nya klädfilosofi. Om det är plagg jag vet att jag kommer använda länge, så vill jag hitta en butik med bra miljötänk och investera i ett kvalitetsplagg som håller länge. Och den här fina lär jag ju kunna ha i många år framöver!
 
Visa fler inlägg