En dagens slow fashion outfit

 
Det här inlägget blev jag inspirerad till av Johanna Nilsson som har den superfina bloggen Slow fashion. Hon skriver om hållbart mode och gör ibland dagens outfit med kläder som är snälla mot miljön. Så kul så här kommer en från mig!
 
Så här kan man se ut en grå vinterdag när man står och fryser på en bro. 
Ullkappan och vantarna har jag köpt på Tradera. Skorna visade jag i det här inlägget och är också second hand från Schpock. Strumpbyxorna är från Swedish stockings som gör dom av återvunnen nylon. Halsduken fick jag precis ta över från min syster som inte känner sig så hemma i rosa. Hehe, där är vi inte så lika, the more rosa the merrier säger jag!
 
Det enda som inte är direkt miljövänligt i själva införskaffandet i den här outfiten är väskan som är från Åhléns. Men jag skulle ändå säga att det är ett hållbart köp eftersom jag har använt den nästan varje dag sen jag köpte den för två år sen. Och planerar att göra det många år framöver! Den passar till nästan allt och är i skinn och mocka som slits så snyggt. Dessutom är det bättre än syntetiska material och plasttyger som inte kan brytas ner i naturen.
 
Det var alles. Hoppas ni har en fin kväll hörni!

Börja plastbanta del 12 - Ny toalettborste + litet lifehack

 
Nu kör vi del 12, wohoo!
 
Dagens tips blir den här fina toalettborsten plus hållare som jag köpte på Iris hantverk. Jag har ju skrivit om dom förut, älskar allt dom tillverkar. Det är märkligt hur man kan tycka att såna här vardagsredskap är vackra men det tycker jag verkligen. 
 
Själva borsten är gjord i björkträ och bara stråna är i plast. Hållaren är gjord i mjukbetong. 
Jag drog mig lite för att köpa dessa först för det kändes lite konstigt att tvätta hållaren så man kan använda den igen. När dom använts ett tag vill man ju bara slänga dom så fort som möjligt. 
 
Men sen fick jag höra om detta lifehack så då känns det lite lättare. När man har skurat toaletten så spolar man en gång på borsten som vanligt. Men sen är det bättre att låta borsten lufttorka än att ställa tillbaka den i koppen direkt. Bakterier och mögel bildas ju lättare när något är fuktigt. Så då kan man klämma fast borsten under sitsen ett tag tills den torkar. Smart! Borsten får man nog byta ut efter ett tag ändå, men det gör i alla fall att den håller sig ren längre. Och hållaren kan då vara lättare att bara göra rent med något rengöringsmedel och dusch tänker jag mig. 
 
När jag köpt dessa såg jag att Lapland Eco Store hade toalettborstar i trä med strån i svinborst och helt utan plast. Och en väldigt snygg hållare i rostfritt stål som man kunde hänga upp borsten på. Dessutom lite billigare...
Jaja, får pröva den borsten nästa gång så får hållaren bli tips till någon av er istället:)

Utmattningssyndrom och sjukskrivning

 
Hej!
 
Ojoj, det har inte varit lätt att blogga den senaste tiden! Jag gick ju upp i tid till 100 % igen för ungefär en månad sen och jag har inte varit pigg under den här tiden. Därför har jag inte hunnit med så mycket annat som jag vanligtvis gör, t ex bloggen. Men nu hoppas jag kunna komma upp till min vanliga nivå igen på ett inlägg varannan dag. 
 
Försäkringskassan sa ju nej till fortsatt sjukpenning på 25 %, det var därför jag tvingades gå upp i tid, fast jag inte riktigt kände mig redo för det. På mitt jobb finns det också en policy som gör att dom inte beviljar tjänstledigt för deltid om man redan har en tjänst. I så fall hade jag behövt göra om min tjänst på något sätt och börja på en lägre procent och det verkade ganska krångligt för oss alla. 
 
Men nu beviljade mitt jobb att jag kan vara sjukskriven ändå utan att Försäkringskassan tycker det. Jag kommer alltså inte få någon sjukpenning och behöver klara mig på mindre lön, men jag tycker definitivt att det är värt det. För mig blir det alltså att jobba 75 % av min 80 %-tjänst, så det blir en lön på 60 %. Kommer att bli lite tajt men herregud, jag var ju student för bara tre år sedan, så det ska nog gå bra!
 
Lite okonventionellt kanske att göra på det här sättet, jag vet inte? Det är i alla fall otroligt skönt att veta att nästa vecka blir lättare igen. Till en början blir det tre veckor så här, men förhoppningsvis också några veckor till efter det. 
 
Dom senaste veckorna har fungerat okej men inte alls hållbart i längden. Jag har liksom känt mig lite på gränsen hela tiden. Några dagar har jag behövt vara hemma och förra veckan tog jag ut en dags semester för att orka med. Den här veckan har min mage inte riktigt fungerat bra och jag tror att det är ett tecken på att det började bli för mycket. Så den här helgen har jag vilat mycket och sen blir det en lite lugnare tid igen, puh. 
Visa fler inlägg