Först så går det framåt och en-två och tre-fyr, sen så går det bakåt...

Hej!
 
Det blev en ofrivilligt lång bloggpaus som inte riktigt var meningen. Men jag antar att jag behövde stänga av det mesta för att försöka hitta lite mer kraft igen. 
Tyvärr så räckte inte riktigt julledigt och utomlandsresa för att jag skulle bli bättre igen. När jag kom hem från Spanien var jag nästan tröttare än när jag åkte. Det var såklart jätteskönt att vara i solen också men både resan och att vara på ett helt nytt ställe tog ändå en hel del på energin.
 
Så jag fick helt enkelt inse att jag behövde sjukskriva mig helt igen istället för att försöka fortsätta jobba och hela tiden känna som att jag gick lite bakåt. Det är helt enormt irriterande att jag inte kan jobba alls igen, såhär ett och ett halvt år efter att jag blev sjuk i utmattning. Men nu har jag någonstans börjat landa i att det blev såhär. Man bryter ihop och man kommer igen, det är det enda man kan göra. 
 
En av dom jobbigaste sakerna är att man efter ett och ett halvt år är ganska uttråkad av att vila, vila och vilaaaaa till förbannelse. Jag tror jag snart har tittat igenom hela Youtube och lyssnat på alla podcasts som kommit ut sen 2012. Jag har också börjat lyssna på ljudböcker som funkar när jag inte alltid orkar läsa heller. Jag kan komma på en hel del saker jag skulle vilja göra men om jag orkar med dom är en annan femma. 
 
Just nu är jag sjukskriven till 31 jan, men är tveksam till om jag kommer kunna börja då. Håll tummarna för det!
 
Kram på er

Nytt år, nya möjligheter!

 
Hej och gott nytt år!
 
Ursäkta den något klyschiga rubriken men ibland är ju klyschor så passande: ) Förr har jag alltid tyckt att hösten känns som det nya årets början, antagligen för att jag gick i skolan ganska länge. Men nu har jag mer och mer börjat gilla tanken på nyår och att det gamla året är bakom oss och man kan göra en nystart. Att göra en årssummering och se vad man vill ta med in i det nya året och vad som gärna får stanna där. Och bloggandet gör det ju definitivt mer lockande och också lite lättare att göra en sån summering. 
 
För mig var det förra året bra trots min utmattning men tyvärr gör dom sista månaderna att jag gärna lämnar 2017 bakom mig. Hela året blev jag egentligen bättre hela tiden men i oktober började krånglet med Försäkringskassan och efter det blev jag sämre igen. Jag har fått ta det lugnare och dra in på saker som jag orkade göra förut. På nyårsafton igår fick jag som förra året vara hemma för att jag helt enkelt inte orkade med något firande. Jag var bjuden hem till fina kompisar men kände att det hade varit för mycket för mig. Jag måste hela tiden tänka på den där avvägningen mellan vad jag kan orka och vad som kan få mig att få en slags bakfylla av energibrist som jag brukar kalla det. 
 
Därför känns det så skönt att det nu är ett nytt år och att allt kan hända då. Jag försöker komma ihåg att bara för att jag mår så här nu så har jag ingen aning om hur det kommer att kännas om bara några veckor. Som att jag i oktober lite hamnade i en dålig rutin men från och med januari är det nya tider och kan bara bli bättre igen. 
 
Jag hoppas att ni hade ett fint firande och att ni också känner att 2018 kommer med ny frisk luft! 
Kram på er
 
Visa fler inlägg