Saker jag letar efter på second hand just nu

 
När jag går på second hand brukar jag oftast leta efter något speciellt numer. Det brukar vara lättare än att ströva runt lite planlöst i hela affären, då man kan bli lite överväldigad av alla grejer. Ibland är ju det kul också, men jag brukar rikta in mig på olika avdelningar och leta efter saker jag vet att jag behöver. Jag tycker också att det är det som är tjusningen med second hand, att gå ett tag och leta i olika affärer tills man helt plötsligt hittar det där perfekta. Istället för att bara köpa något nyproducerat direkt. Man blir så mycket gladare när man väl hittat rätt!
Det här står på min önskelista just nu:
 
En ugnsform med handtag 
Jag hade en jättefin, ljusblå från femtiotalet som jag fått av min farmor men lyckades tappa den i golvet så den gick sönder. Fattar inte riktigt hur det gick till eftersom jag har trägolv och den var av tjock porslin, men den gick i alla fall inte att rädda. Så ledsen för det så nu vill jag ha en ny. Så perfekt att värma sin middag i och enkel att använda. 
 
En vit skjorta
Jag brukar alltid ta ett varv förbi dom vita skjortorna där det går att göra fina fynd. Just nu vill jag ha antingen en mer bohemisk modell med spets eller en vanlig, vit bomullsskjorta att ha knuten till en hög kjol. 
 
En golvlampa med flera armar
Heter det så, med armar? Ja, som den på bilden i alla fall, en sån vill jag ha! Helst i flera olika pastellfärger. Har flera lampor i mitt vardagsrum men behöver en bakom soffan när jag vill sitta där och läsa. Annars är det också fint med en enkel mässingslampa. 
 
Något i manchester
Varje höst och vinter vill jag ha på mig något i manchestertyg. Byxor, kjol eller kanske en jacka med teddyfoder. Har faktiskt nästan alltid gillat det och haft flera plagg genom åren. Men just nu har jag inget! Sammet och mocka är förresten två andra favoritmaterial dom kalla månaderna. 
 
Brouges
Som jag inte riktigt vet hur man uttalar så det är tur att jag bara behöver skriva det:) Det är alltså skor med sånt här hålmönster på. Har ett par svarta kängor i läder men skulle vilja ha några lågskor också. Det är snyggt med vanliga, släta skor också men vill helst ha brouges. 
 
Antihalkmattor
Alltså det man har under mattor för att dom inte ska glida runt. Behöver både till min matta i hallen och i köket. Detta letar jag mest efter på internet då jag tror jag måste ha riktigt tur för att hitta det i en affär. Hittade faktiskt en på Shpock men säljaren svarar inte! Morr. Det verkar hända i bland på Shpock, tror dom skulle behöva något slags aviseringssystem så att man får mail eller något när någon budar på ens varor där. Verkar vara så att folk lägger upp saker och glömmer sen bort det. 
 
Det var det jag kom på just nu! Länkar till bilderna finns på min Pinterest

Om unga kvinnor med utmattningssyndrom på SVT Play. Edit: We can't do it!

 
Just nu finns det en bra serie på SVT play om utbrändhet. Edit: We can't do it! med programledare Fanna Ndow Norrby som själv blev utbränd när hon var 25 år. Den inriktar sig speciellt på unga kvinnor då vi har seglat upp som en av dom stora riskgrupperna för att drabbas av stressrelaterade sjukdomar. Kvinnor är alltid dom som drabbats hårdast av dessa sjukdomar, men nu är det allt vanligare att kvinnor födda på 80- och 90-talet söker vård för stress. Förr var det fler kvinnor som hade jobbat större delen av sina arbetsliv som blev sjuka i utmattning. 
 
Programledaren pratar bland annat med ett gäng tjejer i gymnasiet som berättar om hur dom stressar med skolan och en av dom hade även blivit utbränd redan. Jag är så glad att jag gick en lugnare estetisk linje, tänker jag när jag ser det här. Jag pluggade Samhäll Musik i gymnasiet så jag hade en hel del ämnen som jag bara tyckte var roliga och som inte krävde veckor av faktaplugg inför stora prov. Fy 17 för att bli utmattad innan man ens har hunnit tänka på vad man vill göra i sitt arbetsliv!
 
Dom pratar också en del om sociala medier i serien. Och trots att det såklart är väldigt kul att det är en kvinnodominerad bransch så går det ju inte att komma ifrån att den också kan föra med sig en hel del stress. Både genom att många kvinnor som vi ser upp till har stora kanaler och uppdaterar ofta med nyheter från sina spännande och händelserika liv. Men också för att vi kanske själva nu kan ha flera egna kanaler, där vi vill producera roliga och intressanta saker, även om vi har ett vanligt jobb utanför sociala medier. 
 
Nej usch, så tråkig utveckling ändå det här. Förr var det olika former av ätstörningar man behövde vara vaksam på sina kompisar för, nu är tydligen utbrändhet också ett stor risk att räkna med. 
Så jag säger det som jag sagt förut;  Var försiktiga med stressen hörni! Vila, var noga med att ha tid att återhämta er och akta er för utmattningen! När man väl är där så är det en lång väg tillbaka. 
 
Och det är en toppenserie, se den!
 
Weekday har en ny kollektion T-shirtar med tryck. Tyckte att den här var ganska talande✊️

Nytt till hemmet från second hand

 
Innan jag blev så här omöjligt trött har jag hunnit vara på några second hand-rundor igen. Låt oss titta på vad jag hittade!
 
Äntligen några matchande skålar i lagom frukoststorlek! Hade ju faktiskt gett upp och köpt två nytillverkade skålar men var ju tvungen att slå till på dessa. I såna perfekta pastelliga färger som matchar mycket jag redan har hemma. Ser ut som riktiga glasskålar tycker jag med dom fina vågiga kanterna:)
 
Varje färg har också sitt eget namn som Sunflower, Rosa och Jade. 
 
En fin mässingsljusstake, en blåvit tallrik och ett långt skohorn med ett skepp på. 
Passar en sån som mig som inte orkar knyta eller knyta upp skosnören hela tiden!
 
Den här väskan var ju för gullig också! (Har fortfarande svårt att motstå gula saker). 
 
Skvallrar om en kreativ tidigare ägare, men sånt tycker jag är rätt charmigt. 
 
Hittade också lite kläder på second hand-butiken som öppnat här i Alvik. Ett glittrigt linne, ursprungligen från Monki. 
 
Och en marinblå kofta i ren ull. Båda ser helt nya ut! Tänker dom kan passa en kall torsdag när jag också behöver piggas upp lite. 
 
Det var skatterna för denna gång! Har ni gjort något fynd på senaste tiden? Berätta i en kommentar eller skriv ett inlägg i din blogg, jag läser gärna!
Visa fler inlägg